Европейската комисия предложи в сряда спешни мерки за икономии на потреблението

...
Европейската комисия предложи в сряда спешни мерки за икономии на потреблението
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Ако зимата се окаже сурова, в Европа ще има социални вълнения

Европейската комисия предложи в сряда незабавни ограничения за икономии на потреблението на ток

Суровата зима може да докара до обществени безредици в Европа, където нашествието на Русия в Украйна към този момент докара до " ужасни " стопански последствия и подклажда страхове от криза, съобщи ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в сряда, отбеляза .

Георгиева сподели, че актуалната обстановка значи, че Европейската централна банка би трябвало деликатно да балансира битката си с инфлацията, като в същото време " не не помни за нуждата да поддържа стопанската система ".

" Със сигурност има боязън от криза в някои страни или даже да не е криза, че ще се усети като криза тази зима. И в случай че майката природа реши да не сътрудничи, и зимата се окаже сурова, това може да докара до някои обществени безредици ", сподели Георгиева, представена от Ройтерс.

Европейската комисия предложи в сряда незабавни ограничения за облекчение на ценовия натиск от повишаването на силата, измежду които икономии на потреблението на ток и облагането на свърхпечалбите на производителите на силата за освобождение на средства за подкрепяне на крайните консуматори.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР